Yoga lessen Den Bosch

De yogalessen van YOGAbyJanssen worden gegeven bij Huis73 aan de Hinthamerstraat in het centrum van ’s-Hertogenbosch (Den Bosch). Bij de locatie is parkeergelegenheid vlakbij. 

De lessen vinden plaats op dinsdagavond, van 20.10 tot 21.40 uur (90 min.)(m.u.v. feestdagen en schoolvakanties). 

We werken met een herfst serie (sept-dec), een winter serie (dec-maart) en een lente serie (april-juni). Deze series bestaan doorgaans uit 12 lessen. Zie Data & tarieven voor meer info.

De lessen zijn gebaseerd op Dru Yoga, en tevens worden er Hatha yoga en mindfulness oefeningen in verweven. Dru yoga is een heel toegankelijke en functionele vorm van yoga met veel vloeiende bewegingen (flow). De traditionele asana’s worden met meer zachtheid en flow uitgevoerd, met aanpassingen waar nodig voor ieders fysieke mogelijkheden. Daarnaast doen we de typische Dru Energy Block Release reeksen (EBR’s), om fysieke en energetische blokkades vrij te maken. Ademoefeningen, ontspanningsoefeningen en korte meditaties maken tevens deel uit van de lessen.

De lessen worden gekenmerkt door rust, zachtheid, dynamiek en afwisseling. Deelnemers worden steeds opnieuw uitgenodigd om te ervaren wat een beweging voor ze doet, om de verbinding met zichzelf te voelen en om stilte te ervaren van binnen. Er wordt ‘down to earth’ les gegeven, met ruimte voor humor en een praatje voorafgaand aan – of na de les.

Voor een yogales is het belangrijk dat je gemakkelijk zittende kleding aan hebt waarin je goed kan bewegen. Je kan je desgewenst omkleden op locatie. Breng tevens een warm vest en sokken mee voor tijdens de eindontspanning, een handdoek/shawl voor op de mat en desgewenst een flesje water. Er zijn yogamatten, kussentjes en fleece dekens aanwezig. Verdere tips voor de lessen:

  • Zet je mobiele telefoon uit voordat je binnen komt.
  • Kom op tijd naar de les. Idealiter 10 minuten voor aanvang. Dan kan je in alle rust aankomen, je omkleden, even bijpraten met medecursisten en je afstemmen op de komende les.
  • Ga voor de les naar het toilet.
  • Probeer een lichte maaltijd te nuttigen van te voren.
  • Drink na de les extra water om de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren.

Interesse in een proefles? Je bent van harte welkom!