Stilte in beweging met DRU Yoga

Dru yoga is een groeiende yogastroming in Nederland en vindt zijn oorsprong in Hatha yoga. Het is een milde en toegankelijke vorm van Yoga met haar ankers in de eeuwenoude yogatraditie. In Dru Yoga wordt gebruik gemaakt van vloeiende en zachte bewegingen om bewustzijn te ontwikkelen en de geblokkeerde energiestroom weer op gang te brengen. De bewegingen zijn vaak verbonden in series, de ‘Energy Block Releases’ (EBR’s), unieke Dru reeksen van strekkingen, klassieke asana’s en (energie)oefeningen. En ook in sequenties als de Aardegroet en de Maangroet herken je de sierlijke flow. Spieren en gewrichten worden in Dru Yoga nooit geheel gestrekt, alle bewegingen en houdingen zijn rond en zacht, zodat de energiestroom niet onderbroken wordt. De oefeningen verminderen stress en bevorderen vitaliteit, kracht en balans.

De naam ‘Dru’ komt van het Sanskriet ‘Dhruva’ dat ‘poolster’ of  ‘vast punt’ betekent. Door de beoefening van Dru Yoga richten we ons bewustzijn op ons eigen centrum, het punt van stilte en rust dat iedereen in zichzelf kan vinden, te midden van alle beweging. In verbinding staan met deze plek in jezelf en leven vanuit innerlijke kracht, dat is de essentie van Dru yoga. Bij Dru yoga wordt er ook veel aandacht gegeven aan het versterken van het energieveld om het hart, aan de gezondheid en flexibiliteit van de wervelkolom en aan een goede kernstabiliteit (centrale houdingspieren).

Een les is doorgaans opgebouwd uit een korte activatie (warming up), een EBR of een andere Dru reeks (bv. de Zonnegroet of Aardegroet), asana’s (yogahoudingen), een ademhalingsoefening of korte meditatie en altijd een eindontspanning. Binnen Dru Yoga zijn vrijwel alle oefeningen aan ieders niveau en mogelijkheden aan te passen en de yogavorm is derhalve ook goed in te zetten in het bedrijfsleven. Voor meer informatie over Dru Yoga, zie: www.druyoga.nl.

Dru Professioneel Netwerk

Het Dru Professioneel Netwerk (DPN) is de beroepsvereniging van Dru Netherlands. Het belangrijkste doel van het netwerk is het garanderen en bevorderen van kwaliteit. Dru docenten die lid zijn en het Dru logo voor docenten gebruiken, staan garant voor kwaliteit, deskundigheid en een uitstekende ondersteuning van cursisten.

De ruim 300 leden van het Dru Professioneel Netwerk volgen jaarlijks hun bijscholing in de vorm van Masterclasses en cursussen. Door deze bijscholing te volgen en regelmatig les te geven, blijven docenten op een hoog niveau werken. Zij verdiepen hun visie, vergroten hun deskundigheid en actualiseren hun lesstof. Dru Netherlands zorgt er op deze manier voor dat docenten bekend zijn met de nieuwste technieken en alle oefeningen op een professionele manier in hun lessen kunnen presenteren.