Karin Janssen

Welkom op mijn website! Hoop je graag een keer te ontmoeten in een van de lessen of retreats die ik verzorg bij YOGAbyJanssen.

Al in mijn studententijd, nu zo’n 25 jaar geleden, volgde ik met regelmaat yogalessen. Het bracht me rust en stilte, wat ik heerlijk vond. Ik kan me de eerste lessen, bij een oudere dame in de woonkamer, nog goed herinneren. Iets later, tijdens een lange reis door Azië, kwam de interesse in meditatie boven drijven. Ik nam deel aan Vipassana retraites, o.a. in Thailand. Een dierbare ervaring.

In de jaren daarna ontdekte ik Mindfulness, energiewerk en coaching. Steeds vulde ik mijn rugzak bij met cursussen, retraites en opleidingen. Vanuit de behoefte aan persoonlijke ontwikkeling en ter ondersteuning voor mezelf bij stress en spanning.

Mensen zeggen mij regelmatig dat ik zoveel rust uitstraal, en ik herken dat enerzijds wel. En ook is er nog vaak onrust van binnen. Ik ben geregeld overweldigd door gebeurtenissen in mijn leven, mensen om me heen en de wereld/maatschappij waarin we leven. Daarbij ben ik nogal avontuurlijk en ondernemend ingesteld, wat nogal eens resulteerde in teveel hooi op mijn vork. Ik heb het altijd een uitdaging gevonden om voldoende balans en ontspanning te ervaren. Het doen van yoga en het opzoeken en creëren van stilte is hier al jaren heel helpend bij. Sinds enige tijd pas ik ook Reiki toe. Heel fijn om mezelf via Reiki dagelijks van nieuwe energie te voorzien en zo ook een moment van verbinding te creëren.

In 2012 besloot ik een yoga opleiding te gaan doen en bij de Dru Yoga docentenopleiding in Arnhem wist meteen dat ik op de juiste plek was. De toegankelijkheid van Dru, de afwisseling in oefeningen, de zachtheid en fijne flow en de vele energetische oefeningen spreken me enorm aan. Ik heb met heel veel plezier de driejarige docentenopleiding gedaan en geef sinds 2014 yoga lessen in het centrum van Den Bosch. Daarbij verzorg ik yoga retreats en weekenden voor Puurenkuur en voor MyOwnRetreat.

Ik vind het heel fijn om via het geven van yoga, te kunnen bijdragen aan iets wat ik heel belangrijk vind. Namelijk dat mensen goed in verbinding blijven met zichzelf en met het leven (Spirit). Verbinden, ontspannen en genieten.

De basis van mijn lessen is Dru yoga en daarin verweef ik kennis en oefeningen vanuit diverse bijscholingen en eigen ervaringen. O.a. Hatha yoga, Mindfulness, Yin yoga, yoga Nidra en energieoefeningen. Regelmatig volg ik zelf een les bij andere docenten en ik doorloop jaarlijks bijscholingen. In juni 2019 heb ik een persoonlijke (scholings)route afgerond bij Samsara (Hatha yoga).

2022/2023 >> Reiki I & II bij Toña Wong Chung (Healingspace)

2022 >> bijscholing 50 hr Yin Yoga bij Esther Scheen (Pure Energy Yoga).

2020 >> bijscholing Yoga Nidra bij Joop van Remortel.

2017-2019 >> persoonlijke route bij Samsara, yoga docentenopleiding: ik volgde de bijscholingen Pranayama lesgeven, pranayama verdieping, Rugklachten, hyperventilatie en spanningsklachten, Energie, elementen en meridianen en Meditatietradities. Tevens schreef ik een scriptie over de toepassing van yoga bij stressklachten.

2015-heden >> Dru Yoga Masterclasses. Ik volg jaarlijks masterclasses bij Dru yoga Netherlands, met diverse thema’s en aandachtsgebieden (bv. yoga bij hooggevoeligheid).

2012-2015 >> Dru Yoga docentenopleiding.

Ik ben sinds 1 september 2015 aangesloten bij het Professional Register of Dru Teachers.

Hartelijke groet,
Karin