Graag stel ik me voor…

ByJanssen’…. that’s me, Karin Janssen. Ik geef de lessen en workshops bij YOGAbyJanssen.

Vanaf het begin van mijn studententijd, zo’n twintig jaar geleden, heb ik met regelmaat yogalessen gevolgd. Daarbij deed ik in de loop der tijd veel cursussen, retraites en opleidingen op het gebied van mindfulness, Vipassana meditatie, persoonlijke ontwikkeling, energiewerk en het geven van trainingen.

Mijn interesse voor yoga en meditatie kwam destijds als vanzelf. Ik begon met yoga vanwege stress en spanning, zowel mentaal als fysiek. Ik was nieuwsgierig naar wat yoga voor mij kon doen en ben toen yoga lessen gaan volgen. Het deed me heel goed om de oefeningen te doen en stil te zijn. En dat heb ik steeds gedaan in de jaren daarna op het moment dat ik behoefte had aan beweging, meer rust en aandacht voor wat er leefde in mij.

In 2012 besloot ik een yoga opleiding te gaan doen en ik bezocht verschillende open dagen. Bij de  Dru Yoga docentenopleiding in Arnhem wist meteen dat dit de yogavorm was die ik wilde leren en wilde gaan doorgeven. De toegankelijkheid van Dru, de afwisseling in oefeningen, de zachtheid en fijne flow en de vele energetische oefeningen spreken me enorm aan. Ik heb met heel veel plezier de driejarige docentenopleiding gedaan en geef sinds 2014 Dru yoga lessen in het centrum van Den Bosch en ik verzorg yogaweekenden voor Puurenkuur.nl. Regelmatig volg ik zelf yogalessen bij andere docenten en ik doorloop allerlei bijscholingen.

2012-2015 >> Dru Yoga docentenopleiding

2015-heden >> Dru Yoga Masterclasses, met name op het gebied van yoga therapie (yoga bij rugklachten, stress en hooggevoeligheid, prana vayu’s)

2017-2018 >> persoonlijke route bij Samsara, yoga docentenopleiding: ik volg de bijscholingen Pranayama lesgeven, pranayama verdieping, Rugklachten, hyperventilatie en spanningsklachten, Anatomie en asana’s, Energie, elementen en meridianen en Meditatietradities. Tevens schrijf ik een scriptie over de toepassing van yoga bij stressklachten.

Ik ben sinds 1 september 2015 aangesloten bij het Professional Register of Dru Teachers.

Hartelijke groet,
Karin Janssen